DELAVNICA ROČNIH DEL

datum: 16.10.2018

Kako narediti halogram?Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 15. oktobra 2018 v svojih prostorih pripravilo delavnico ročnih del. Delavnica je potekala v dveh delih, pripravili pa so jo v sodelovanju z Razvojno izobraževalnim centrom (RIC) Novo mesto.
V prvem delu sta - strokovni delavec iz RIC-a Uroš Simončič in sodelavec programa »Projektno učenje mladih (PUM-O)« Dejan Novak udeleženkam s pomočjo pametnih telefonov in tabličnih računalnikov pokazala izdelavo hologramov. Po začetnih skrbeh, da ta tehnologija ni za njih, so kmalu ugotovile, da je zelo preprosto in bile navdušene nad končnimi rezultati. Hologrami, ki so se prikazovali, so bili zares nekaj posebnega.
Mirjam Matjašič je pokazala izdelavo okrasnih drevescV drugem delu delavnice je Mirjam Matjašič pokazala izdelavo okrasnih drevesc iz žice in perlic. Tehnika izdelave se imenuje »sakuro,« z malo ročnih spretnosti pa so marljive članice izdelale prekrasne okraske.
Delavnica je bila zelo zanimiva in poučna, predvsem pa zelo motivacijska. Članice društva so pridobile novo znanje in nove tehnike izdelovanja ročnih del.

< nazaj na prejšnjo vsebino