SKUPINSKA OBNOVITVENA REHABILITACIJA V PACUGU

datum: 01.07.2018

Nastanitveni del Doma paraplegikov PacugSkupinska obnovitvena rehabilitacija (SOR) je ena največjih družbenih dobrin, ki jo že vrsto let koristimo paraplegiki in tetraplegiki. S tem ohranjamo in pridobivamo psiho-fizično kondicijo ter krepimo svoje zdravje. V letošnji sezoni se je v Domu paraplegikov Pacug začela 14. maja 2018, četrta skipina pa 1. julija.
Ob sprejemu se z nasvetom zdravnika lahko v sklopu določenega številaPrilagojena soba točk odločimo za tiste terapije za katere menimo, da bodo najkoristnejše za naše zdravje. Izbiramo lahko med protibolečinsko elektroterapijo,magnetoterapijo, fizioterapijo, podvodno masažo v Hubbardovi banji, limfno drenažo, ročno masažo in drugimi. Seveda pa imajo udeleženci SOR na voljo tudi kopanje v bazenu.
Dom paraplegikov Pacug stoji ob obrobju Krajinskega parka Strunjan v Bazen z morsko vodomirnem mediteranskem okolju, obnovitveno rehabilitacijo pa v domu v celoti izvajamo od leta 2016, ko smo dogradili tudi bivalni del. Imamo odlično in daljšo terapijo, kopanje v bazenu z morsko vodo in nastanitev v udobnih in invalidom na vozičkih povsem prilagojenih sobah.
V naslednjih dneh bomo v kratkih novicah predstavili potek SOR, predvsem pa prostočasne aktivnosti, ki jih gostom doma nudimo v času njihove obnovitvene rehabilitacije. Pripravlja in vodi jih animatorka Fabiola Križman.

< nazaj na prejšnjo vsebino