ZAČELA SE JE SKUPINSKA OBNOVITVENA REHABILITACIJA

datum: 08.06.2018

Tone Racman s fizioterapevtko Ano - razgibavanje spodnjih udov s pomočjo kolesaLetošnja skupinska obnovitvena rehabilitacija (SOR) se je v Domu paraplegikov Pacug  začela 14. maja 2018, v Zdravilišču Laško, Termah Zreče in Zdravilišču Radenci pa štirinajst dni kasneje. To je ena največjih družbenih dobrin, ki jo lahko koristimo tudi paraplegiki in tetraplegiki. S tem ohranjamo in pridobivamo psiho-fizično kondicijo ter krepimo svoje zdravje.
Ob pregledu se z nasvetom zdravnika lahko v sklopu določenega števila točk odločimo za tiste terapije za katere menimo, da bodo najkoristnejše za naše zdravje. Izbiramo lahko med protibolečinsko elektroterapijo, magnetoterapijo, fizioterapijo, podvodno masažo v Hubbardovi banji, limfno drenažo, ročno masažo in drugimi. Seveda pa imajo udeleženci SOR na voljo tudi kopanje v bazenih - v Domu paraplegikov Pacug v velikem bazenu z morsko, v zdraviliščih pa s termalno vodo.

Prva skupina v Zdravilišču Laško
Dobrodošlica prvi skupiniV prvem terminu od 28. maja do 14. junija v Zdravilišču Laško svoje zdravje krepi in ohranja 23 paraplegikov in tetraplegikov iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Skupini sta dobro počutje in kar najboljšo terapijo zaželeli vodja recepcije Irena Škorja in inštruktorica osebnih in skupinskih vadb Danica Pinter, ki je na kratko pojasnila kako od znotraj in navzven ozavestimo svoje telo. To je za dobro počutje zelo pomembno. Skupaj sta predstavili tudi številne dogodke in aktivnosti, ki v tem času potekajo v Thermani. Preveč jih je, da bi vse našteli, omenimo pa naj Mednarodni dan wellnessa in otvoritev zunanjih kopalnih površin s prihodom  Vodomke in Vodomčka ter morske deklice  Arabelle. Po razgovoru sodeč se naši člani na SOR v Laškem zelo dobro počutijo. Zadovoljni so s prijaznimi in uslužnimi terapevti in drugim osebjem, še posebej pa z okusno in raznoliko hrano.
V prelepem parku ob zdravilišču imajo tudi šest energijskih točk s posebnim energijskim krogom, ki jih je odkril in izmeril znani radiestezist Jože Munih.
Skupina je polno zaposlena, prepričani pa smo, da bo skupinska obnovitvena rehabilitacija v Zdravilišču Laško povsem dosegla svoj namen.

< nazaj na prejšnjo vsebino