TUDI RIBIČI ZAČELI Z LIGAŠKIMI TEKMOVANJI

datum: 18.05.2018

V prelepi naravi ob ribniku v GradiščuDruštvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije je 17. maja 2018 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo prvo ligaško tekmovanje v športnem ribolovu.  Ribiči paraplegiki in tetraplegiki pa srečanje že sedmič zapored posvetilo tudi v spomin na njihovega rojaka in ustanovitelja Zveze Ivana Peršaka.
Predstavniki najboljših ekip prvega krogaSredi prečudovite narave prekmurskih ravnic se je ob ribniku v Gradišču pri Murski Soboti zbralo 25 ribičev iz sedmih pokrajinskih društev ZPS, ki so svoje ribiške spretnosti, predvsem pa srečo, preizkusili v štiriurnem tekmovanju. Tekmovanje so spremljali sodniki Ribiške družine Gornja Radgona, ki so stehtali ulov, ribe pa vrnili nazaj v njihovo življenjsko okolje.V ekipnem tekmovanju je zmagala kipa DP Maribor, (7 k. t.), sledila ji je DP Celje (10 k. t.), na tretje mesto pa se je uvrstila domača ekipa DP Murska Sobota (11 k. t.).
Najboljši ribiči 7. memoriala Ivana PeršakaV posamični konkurenci je bila najtežja mreža našega najboljšega ribiča Rudija Centriha – CE (12.100), ki je poleg medalje prejel tudi prehodni pokal. Drugo mesto je osvojil Zdravko Grilc – SG (10.750), tretje pa Zdenko Lilek – MB (8.750).
Pokale ob sedmem memorialu Ivana Peršaka je podelil društveni športni referent Franc Borovnjak – vir DPPP.

< nazaj na prejšnjo vsebino