<

LIKOVNIKI USTVARJALI OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL

datum: 21.05.2018

Likovnike so obiskali otroci iz Semiškega vrtca / Foto: Božo VidmarV Domu paraplegikov v Semiču je od 14. – 19. maja 2018 potekala prva letošnja likovna kolonija – Semič 2018, ki jo je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije.
Likovniki so pod mentorstvom Jožeta Potokarja Cvrča ustvarjali in upodabljali likovna dela na temo ob svetovnem dnevu čebel. Čebela - Klavdij Leban / Foto: Božo VidmarObiskali so jih otroci iz Semiškega vrtca enote Sonček, ki so si z zanimanjem ogledovali nastajajoča dela. V zunanjem delu doma so si pogledali še učni vrt, ravno v tistem času je tamkajšnji čebelar opravljal nujna dela v čebelnjaku.
Metod Zakotnik - čebelnjak v SemičuNa koloniji so ustvarjali člani likovne sekcije Zveze: Miran Jernejšek, Klavdij Leban, Željko Vertelj, Zlatko Bernašek, Jožica Ameršek in vodja likovnikov Metod Zakotnik. Iz doma starejših občanov Ponikve se jim je pridružila še oskrbovanka Marjanca Judič.
Za udobno in dobro počutje udeležencev sta poskrbeli Jožica in Nežka, razvajali pa sta jih tudi s prvimi letošnjimi češnjami, ki so že dozorele na našem vrtu.

Likovna kolonija Semič - 2018Likovna kolonija Semič - 2018Likovna kolonija Semič - 2018 
< nazaj na prejšnjo vsebino