DRŽAVNO PRVENSTVO V KEGLJANJU

datum: 15.05.2018

Najboljši v kategoriji tetraplegikiNa desetsteznem kegljišču Golovec v Celju je 12. maja 2018 potekalo državno prvenstvo Slovenije v kegljanju za invalide za sezono 2017-2018. Tekmovanja se je udeležilo 60 kegljačic in kegljačev, ki so nastopili v sedmih različnih tekmovalnih kategorijah. Med njimi tudi 18 kegljačev iz šestih pokrajinski društev Zveze paraplegikov Slovenije.
V moški konkurenci v kategoriji KT kjer so nastopili lažje gibalno ovirani tetraplegiki se je naslova državnega prvaka veselil Slavko Ivančič iz DP ljubljanske pokrajine, ki je podrl 407 kegljev. Drugo mesto je osvojil Aleš Povše iz DP jugozahodne Štajerske s 400 podrtimi keglji, tretje pa Kristijan Žunko iz DP Podravja (377).
V kategoriji KP je s 443 podrtimi keglji zmagal Viktor Rupnik iz DP ljubljanske pokrajine, na drugo mesto se je zavihtel Igor Kasnik iz DP Koroške (430), tretji pa je bil Anton Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (428).
Med kegljačicami je v kategoriji KPŽ naslov državne prvakinje osvojila Nataša Godec iz DP Podravja, ki je podrla 388 kegljev. Druga je bila Martina Glavič iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (355), tretja pa Marija Kerec iz DP Podravja (347). Marta Janežič iz DP Prekmurja in Prlekije, ki je edina tekmovala v kategoriji KTŽ je podrla 325 kegljev.
Organizator in izvajalec tekmovanja je bila Zveza za šport Slovenije – Paraolimpijski komite, njen predstavnik pa Igor Malič. Za pravilen potek je poskrbela sodniška služba iz domačega kegljaškega kluba.

< nazaj na prejšnjo vsebino