GLASOVANJE INVALIDOV

datum: 11.04.2018

volitve invalidovDržavna volilna komisija nam v dopisu pojasnjuje načine glasovanja invalidov v skladu z novelo Zakona o volitvah v državni zbor. Pri tem navaja tri načine:
- Po pošti (enkratno ali stalno). Za enkratno glasovanje po pošti invalid obvesti okrajno volilno komisijo, ki mora obvestilo prejeti najpozneje 10 dni pred dnem glasovanja. Za stalno glasovanje po pošti pa je potrebno, v istem roku, obvestiti državno volilno komisijo. V obeh primerih je obvestilu potrebno priložiti odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Volilno gradivo za glasovanje po pošti se invalidu posreduje na njegov naslov za vročanje.
- Na domu. Najpozneje 3 dni pred dnem glasovanja je potrebno obvestiti okrajno volilno komisijo, da volilec želi glasovati, pred volilnim odborom, na svojem domu (na naslovu stalnega prebivališča).
- S pomočjo druge osebe. Volilec, ki ne more sam glasovati lahko s seboj na volišče pripelje osebo (ki ne sme biti član volilnega odbora), ki namesto njega, vendar pa po njegovih navodilih, glasuje.

< nazaj na prejšnjo vsebino