PETI KROG KOŠARKARSKE LIGE ZPS – ORMEGA MM

datum: 12.03.2018

Mariborčani (beli dresi) so dobili uvodno tekmoV športni dvorani OŠ Miklavž na Dravskem polju so ekipe, ki tekmujejo v razširjeni slovenski košarkarski ligi ZPS – ORMEGA MM odigrale peti krog. V organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije je 10. marca 2018 tekmovanje pripravilo Društvo paraplegikov Podravja.
Uvodna tekma je pripadla domači ekipi DP Maribor, ki je z visoko razliko premagala DP Celja Thermana. Srečanje je bilo odločeno že po dveh četrtinah (32:17), Mariborčani so v nadaljevanju z dobro igro še dvigovali ritem in zmagali s 60:23.
Tekma med DP Maribor in DP Celje Thermana V drugi tekmi sta moči na parketu merili ekipi DP Ljubljana Mercator in DP Novo mesto. Ljubljančani so vodili dobršen del prvega polčasa, v drugem pa so vztrajni Dolenjci rezultat izenačili ter prevzeli vodstvo in zmagali s 49:43.
V tretji tekmi sta si nasproti stali DP Maribor in RSV Kärnten. Mariborčani so začeli obetavno in dobili prvo četrtino. Sveže spočiti Avstrijci so v drugi četrtini prevzeli vodstvo in z dobro igro v nadaljevanju samo še povečevali razliko in zmagali z 61:45.
DP Celje Thermana je v četrti tekmi bila bolj zbrana kot v prvi. Z dobro igro v obrambi in z dobrim napadom je s 50:30 ugnali DP Kranj.
Avstrijska ekipa (črni dresi) so ugnali DP MariborZadnjo tekmo je dobila favorizirana ekipa RSV Kärnten, ki je z minimalno razliko (66:63) premagala DP Novo mesto.
Najboljši strelci po petem kolu: Enis Musić DP Celje Thermana (178), Robert Holdering RSV Kärnten (167), Boštjan Ceglar DP Novo mesto (156).
Tekme sta spremljala tehnični delegat lige Milan Lukan in vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner.
Vrstni red po petem krogu:
1. RSV Kärnten
2. DP Novo mesto
3. DP Maribor
4. DP Ljubljana Mercator
5. DP Celje Thermana
6. DP Kranj

< nazaj na prejšnjo vsebino