ZAČELE SO SE ZIMSKE PARAOLIMPIJSKE IGRE

datum: 09.03.2018

Slovenska ekipa na otvoritviNa prizorišče zimskih paraolimpijskih iger v daljni Pyeongchang je 3. marca 2018 odpotovala slovenska paraolimpijska reprezentanca, po dolgem poletu pa v paraolimpijsko vas tudi srečno prispela. Slovenijo zastopa mladi smučar Jernej Slivnik, spremljajo pa ga: vodja odprave Roman Jakič, trener Roman Podlipnik, njegov pomočnik in nekdanji paraolimpijec Gal Jakič ter fizioterapevtka Manca Vida.
Plesna koreografija Pyeongchang med 9. in 18. marcem gosti 670 športnikov invalidov iz 48 držav, ki se bodo za 133 kompletov medalj borili v šestih zimskih športih. Zastavo je nosil mladi slovenski up iz Hrušice Jernej Slivnik, ki bo  14. marca nastopil v slalomu, tri dni kasneje pa še v veleslalomu. O nastopu v hitrih disciplinah pa v naši ekipi tokrat še ne razmišljajo.
Otvoritvena slovesnostDoslej so slovenski smučarji paraplegiki nastopili na treh zimskih paraolimpijskih igrah:
Torino 2006 - Žiga Breznik je tekmoval v veleslalomu in odstopil. Na teh igrah je kot predtekmovalec v veleslalomu nastopil tudi Gal Jakič.
Vancouver 2010
- Gal Jakič je v slalomu osvojil 29. mesto, v veleslalomu pa odstopil.
Soči 2014
- Gal Jakič je tekmoval v slalomu in veleslalomu in v obeh tekmah odstopil.

< nazaj na prejšnjo vsebino