ZAKLJUČNI POSVET PROJEKTA

datum: 02.03.2018

Doc.dr. Aleš Bučar Ručman, Nino Batagelj in Gal Jakič (od leve - foto: arhiv projekta)V okviru projekta »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide,« je v prostorih Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS Soča 1. marca 2018 potekal zaključni posvet. Na posvetu, ki so se ga udeležili študenti Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru, so gostje spregovorili o rezultatih raziskave glede neupravičenega parkiranja na mestih, rezerviranih za invalide. Govorili so tudi o praktičnih izkušnjah s katerimi se invalidi pri parkiranju vsakodnevno srečujejo. Srečanje z arhitekturnimi oviramiDruštvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je ob tem pripravilo demonstracijski poligon, na katerem so lahko mladostniki preizkusili, kako zahtevno je premagovanje ovir z invalidskim vozičkom.
Nosilec raziskave doc. dr. Aleš Bučar Ručman je predstavil ključne ugotovitve raziskave in kampanjo, ki je iz tega sledila, osrednja gosta pa sta bila tudi tetraplegik  Nino Batagelj in paraplegik Gal Jakič, ki sta predstavila svoje praktične izkušnje.
Več na: DOSTOPNO

< nazaj na prejšnjo vsebino