BOMO UČNI ČEBELNJAK POSTAVILI V PREKMURJU?

datum: 20.01.2018

Na Zvezi paraplegikov Slovenije je 19. januarja 2018 potekal operativni sestanek s Čebelarsko Zvezo Slovenije. Med drugim so govorili o letošnji obeležitvi svetovnega dneva čebel 20. maj 2018, ki ga je v lanskem decembru na predlog Slovenije soglasno določila Generalna skupščina OZN. 20. maj je tudi rojstni dan najbolj poznanega in naprednega slovenskega čebelarja Antona Janše, ki se je rodil davnega leta 1734 v Breznici na Gorenjskem.
Tudi v okolici društvenih prostorov je dovolj prostora za postavitev učnega čebelnjakaOsrednja tema sestanka je bila iskanje primerne rešitve in lokacije za »Učni čebelnjak za izobraževanje invalidov«. Med tremi primernimi lokacijami - sedež čebelarskega centra Lukovica, Dom paraplegikov Semič in območje Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, je prevladalo mnenje, da bi bila najprimernejša slednja. Glede na konfiguracijo terenov in uporaba invalidskih vozičkov pri prvih dveh lokacijah, je občutno v prednosti prekmurska ravnica. Seveda so pretehtali tudi druge kriterije, dejstvo pa je, da največ naših članov, ki se ukvarjajo z čebelarstvom, prihaja iz vzhodnega dela Slovenije. Seveda se bo treba o podrobnostih in soglasjih dogovoriti z vodstvom Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije in Mestno občino Murska Sobota. Sestanek je predviden že v tem mesecu, saj čas hitro teče, donacije za čebelnjak pa se na ČZS  tudi pridno zbirajo.

< nazaj na prejšnjo vsebino