ATLETI ZAČELI S TEKMOVANJI V SEZONI 2017

datum: 18.05.2017

Prvo kolo atletske lige v Novi GoriciREZULTATI - FOTOGRAFIJE S prvim kolom se je 17. maja 2017 na atletskem stadionu v Novi Gorici začelo ekipno ligaško tekmovanje paraplegikov in tetraplegikov v atletiki. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo DP severne Primorske, vodila pa ekipa sodnikov iz Atletskega kluba Nova Gorica. Hitrostne vožnjeZelo dobre so bile tudi tekmovalne razmere. Društvo paraplegikov severne Primorske si za prvo tovrstno organizacijo in izvedbo tekmovanja zasluži vse čestitke.
Po prvi tekmi je vodstvo prevzela ekipa DP Koroške, najboljši rezultat tekmovanja  pa je dosegel Branko Erjavec iz DP Koroške. Kij je zalučal 19.99 m daleč in prejel 667,22 točk. Atlet Mladen Fabjan - DP CeljeNastopilo je sedem ekip iz pokrajinskih društev ZPS.
REZULTATI: prvo mesto je osvojila ekipa DP Slovenj Gradec (4.230,14), drugo DP Celje (4.213, tretje DP Ljubljana (3.629,58), četrto DP Novo mesto (3.262,42), peto DP Murska Sobota (2.456,28), šesto DP Nova Gorica (2.262,08), sedmo pa DP Koper (1.330,53).

Atlet Vladimir Peterlin - DP Nova GoricaAtlet Radosav Matič - DP CeljeAtletinja Zorica Jelič - DP Ljubljana

< nazaj na prejšnjo vsebino