NAŠA ZVEZA BO DOBILA 92 INVALIDSKIH VOZIČKOV

datum: 01.10.2013

Ob prevzemu vozičkovFOTOGRAFIJE - Rotary Club San Jose iz Združenih držav Amerike je s pomočjo Zavoda Anina zvezdica v Slovenijo doniral 110 invalidskih vozičkov na ročni pogon. 92 vozičkov bo  prejela Zveza paraplegikov Slovenije, ki jih bo dodelila socialno ogroženim članom, 18 pa Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča, jih bo uporabljal za lažje gibanje pacientov znotraj inštituta.
Na slovesnem prevzemu 1. oktobra 2013 v URI-SOČA je predsednik Zveze  Dane Kastelic pripomnil: Velikokrat se srečamo s posamezniki, ki voziček nujno potrebujejo za gibanje, vendar si ga zaradi različnih razlogov sami ne morejo zagotoviti, ali pa jim obstoječi več ustrezno ne služi. Vozičke bodo dobili tudi gibalno ovirani, ki nimajo lastnega invalidskega vozička in jim bo voziček na ročni pogon olajšal življenje. Vozički iz Amerike92 vozičkov je za slovenske razmere zelo veliko, zato se Anini zvezdici in Rotary Clubu San Jose za to lepo gesto še posebej lepo zahvaljujemo.«
Rotary Club San Jose iz ZDAi je eden izmed petih največjih Rotary klub na svetu,  njihova donacija pa je prva te vrste in v takšnem obsegu v Sloveniji in je del sodelovanja Rotary Club San Jose z Wheelchair foundation. V sklopu slednjega so do sedaj po vsem svetu donirali že okrog 850.000 invalidskih vozičkov, vsakič drugi državi. Vsi partnerji trdno verjamejo, da bo tokratna donacija Rotary Cluba San Jose, ki letos beleži 100 let obstoja, ustvarila temelje tudi za bodoča sodelovanja.
Intervju s predsednikom ZvezeAna Lukner - Anina zvezdica: »Zelo sem ponosna, da sem uspela Rotary Club San Jose prepričati, da je ravno Slovenija tista država, kateri naj letos namenijo svojo donacijo. Sodelovanje z njimi je zelo pomembno za Anino zvezdico, saj z njim vidimo, da imamo moč prinašati dobro tudi iz drugih držav. Je pa pomembno tudi za Slovenijo, saj odpira nove možnosti za mednarodna sodelovanja tudi v prihodnosti, tako na področju dobrodelnih dejavnosti kot širše.«

Preberite več ...

< nazaj na prejšnjo vsebino